Ob Svetovnem dnevu oljk o priporočeni ceni ekstra deviškega oljčnega olja
Ob Svetovnem dnevu oljk, ki ga po sklepu članic Mednarodnega sveta za oljke vsako leto praznujemo 26. novembra, Inštitut za oljkarstvo pri Znanstveno-raziskovalnem središču (ZRS) Koper v sodelovanju z Zvezo društev oljkarjev Slovenije in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prireja okroglo mizo z naslovom »Strategija oljkarstva – priporočena cena ekstra deviškega oljčnega olja«.
Svetovni dan oljk je namenjen ozaveščanju o pomenu oljkarstva za trajnostni gospodarski in družbeni razvoj ter ohranitev naravnih virov.
Okrogla miza »Strategija oljkarstva – priporočena cena ekstra deviškega oljčnega olja« bo potekala 26. novembra ob 18. uri. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bo izvedena v virtualni obliki, zainteresirani se lahko omizja udeležijo preko platforme ZOOM na naslednji povezavi:
https://us02web.zoom.us/j/87346873595?pwd=b21iYlVqYUkrSlJYRnRXK2I5M3RwUT09
Meeting ID: 873 4687 3595
Passcode: 005325
O priporočeni ceni ekstra deviškega oljčnega olja bodo tako razpravljali:
- Branko Ravnik, generalni direktor Direktorata za kmetijstvo na Ministrstvu za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano,
- Elena Parovel, predsednica Konzorcija ZOP Tergeste,
- dr. Milena Bučar Miklavčič, vodja akreditiranega Laboratorija Inštituta za oljkarstvo pri ZRS Koper,
- Miran Sotlar, svetovalec specialist za agrarno ekonomiko Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica,
- Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.
Okroglo mizo bo povezovala dr. Maja Podgornik, predstojnica Inštituta za oljkarstvo pri ZRS Koper, uvodne besede pa je pripravil Božidar Slivnjak, podpredsednik Zveze društev oljkarjev Slovenije.
Pozdravljeni,
včeraj sem prisostvoval vaši zelo zanimivi okrogli mizi, pa se mi je danes odprlo eno dodatni vprašanje, in sicer:
Če se prav spomnim sta gospod Ravnik in gospa Parovel predavala o stroškovni ceni ekstra deviškega oljčnega olja.
Moje vprašanje je:
Kakšen delež v tej ceni predstavlja strošek dela, torej strošek delovne sile?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Hari Kirinčič