mag. Zorana Medarić

višja strokovno-raziskovalna asistentka
namestnica predstojnice
Phone: +386 5 663 77 98

Področja raziskovanja:

  • Migracije
  • Medkulturne študije
  • Sociologija vsakdanjega življenja
  • Družbeni vidiki turizma

Biografija:

Zorana Medarić je magistra sociologije, raziskovalna asistentka v Inštitutu za družboslovne študije ZRS Koper. Diplomirala je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2009 tudi magistrirala s področja sociologije-socialne politike.

Raziskovalno se ukvarja s področji migracij, medkulturnih študij in sociologije vsakdanjega življenja v okviru Inštituta za družboslovne študije. Med letoma 2013 in 2020 je bila vodja Centra za raziskovanje javnega mnenja, ki deluje v okrilju inštituta.

Od 2009 do 2021 je bila raziskovalka in predavateljica na Fakulteti za turistične študije Univerze na Primorskem. Svoje delo predstavlja na znanstvenih konferencah in srečanjih ter v okviru gostujočih predavanj na različnih univerzah. Prejela je štipendije za raziskovalno delo na University of Canterbury, National Centre for Research on Europe, Christchurch, Nova Zelandija (2013) NTNU: Norwegian University of Science and Technology, Trondheim, Norveška (2015) in Pannonia University, Madžarska (2020).