03 Mar 2021

Prof. dr. Rado Pišot novi predsednik Strokovnega sveta Republike Slovenije za šport

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da je bil na včerajšnji seji Strokovnega sveta za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) prof. dr. Rado Pišot izvoljen za novega predsednika državnega strokovnega sveta za šport. Na seji je dobil podporo vseh navzočih članov sveta.

Strokovni svet Republike Slovenije za šport je ustanovila Vlada Republike Slovenije. Strokovni svet ima 17 članov, ki jih vlada imenuje izmed uveljavljenih strokovnjakov in športnih delavcev s področja športnih programov.

Direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot je kot uveljavljeni strokovnjak že dolgoletni član Strokovnega sveta Republike Slovenije za šport med drugim tudi kot predstavnik Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS Koper). Imenovanje za predsednika nedvomno predstavlja priznanje za njegovo dolgoletno zelo uspešno delo, doprinos ter prispevek na tem področju, obenem pa predstavlja ta dosežek tudi pomembno referenco za promocijo in prepoznavnost ter uveljavljenost ZRS Koper v širšem slovenskem družbenem prostoru.

Po izvolitvi je dr. Rado Pišot povedal: “Poseben izziv je pred nami, kako usmerjati odgovorno politično javnost, da s svojim delovanjem in ukrepi deluje v spodbudo gibalne dejavnosti državljanov Slovenije in v dobro slovenskega športa. V takem položaju v zgodovini, kot je bil v zadnjem slabem letu dni, še nismo bili.

Ni bilo vedno lahko v teh časih za člane strokovnega sveta, razmišljali smo tudi o odstopu. Potem pa smo se trezno odločili, da bomo šli po težji poti in poskušali premakniti stvari na bolje, in tako bomo delali tudi naprej”.

Iskrene čestitke dr. Radu Pišotu za imenovanje.

Povezave na včerajšnje objave:

https://www.rtvslo.si/sport/rado-pisot-novi-predsednik-drzavnega-strokovnega-sveta-za-sport/571445

https://www.regionalobala.si/novica/novi-predsednik-drzavnega-strokovnega-sveta-za-sport-je-rado-pisot-podprli-so-ga-vsi-prisotni-clani

Leave a Reply